Üye Girişi


Elma Çekirdeği

/ Katharina Hagena
Kitap Adı : Elma Çekirdeği  
Çevirmen : Firüzan Gürbüz
Orjinal Adı : Der Geschmack von Apfelkernen (Almanca)
Yayın Tarihi : Ekim 2011
ISBN : 978-605-5360-07-8
Sayfa : 240
Ebat : 13,5x21
Fiyatı : 15.00 TL

Kitap Hakkında

"Unutulmaya terk edilse de geçmiş kendini her zaman hatırlatır..."

Büyükanne Bertha ölünce evi, torunu Iris'e kalır. Iris çocukken kuzeni ve bir arkadaşıyla yaz tatillerini birlikte geçirdiği evde yıllar sonra yalnız kalmıştır.

Sadece bir hafta geçireceği evde odaları, oyun oynadığı ve bir gecede beyaza dönen kırmızı Frenk üzümlerinin yetiştiği bahçeyi, konserve gözyaşlarının pişirildiği mutfağı gezer. Odadan odaya geçtikçe hafızasının odalarının kapılarını da aralar ve hem unuttukları hem de hatırladıkları arasında bir yolculuğa çıkar.

Büyükannenin evinde geçirilen yaz tatillerinin anıları ve teyze- lerin gizem dolu hikâyeleriyle sihirli ve büyüleyici bir roman? Katharina Hagena, üç kuşak kadının kaderlerini harmanlayarak bir ailenin hikâyesini anlatıyor?

"Yaz, elma ve Frenk üzümü kokan bir hikâye. Hem acı hem de tatlı... Hatırlamak ve unutmak üzerine yüreklere dokunan bir roman..."
-Martina Walser

"Kesinlikle okunmalı. Gelgitlerle dolu, muhteşem bir roman..."
-Christine Westermann

"Elma Çekirdeği tam anlamıyla bir haz..."
-Martin Walser

"İşte gerçek bir başyapıt."
-Jean-Louis Ezine, Le Nouvel Obs

"Katharina Hagena anılara hayat vermeyi son derece iyi biliyor."
-Elvire Emptaz, Elle

Okur Yorumları

Kitap hakkında yorum yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye girişi için tıklayınız.
Eğer üye değilseniz, üye olmak için tıklayınız.

Yazar Hakkında

 

Yazarın Diğer Kitapları

 
 
Bu Kitabı İnceleyenler Aşağıdaki Kitaplarıda İncelediler